Hjälp huden att hjälpa sig själv

Med över 40 års erfarenhet som hudterapeut och nästan lika lång erfarenhet av örtterapeutisk hudvård utvecklade Vivecka Göcke hudvårdsserien Theresa Skin Herbal Collection.

Hudvårdsserien bygger på en kombination av modern västerländsk phytoterapi, aromaterapi och det 4500 år gamla läkesystemet Ayuerveda.

Vivecka Göcke hade själv haft svår acne i unga år och provade allt bland kommersiella produkter utan någon effekt. När hon sedan började med ört- och växtterapi så märkte hon hur huden för första gången blev bättre.

– Jag har arbetat hela mitt liv med hudvård, både i Sverige och USA, både med egna salonger och på Helena Rubenstein i New York. Min erfarenhet är att med små doser av produkter baserade på växter och örter hjälper huden sig själv att komma i balans.

Växterna är noga utvalda

De växter och örter som ingår i Theresa-produkterna är noga utvalda för att harmonisera och ge synergieffekter som är bra för huden. Växterna kommer från Viveckas egna odlingar samt från utvalda ekologiska gårdar i USA och Tyskland. Algerna kommer från de renaste vattnen i Norra ishavet.

– Cirka 50-60 olika växter ingår i de olika produkterna i Theresaserien. Exempel på

växter som innehåller mycket mineraler är alger och brännässlor. Alger innehåller tio gånger mer mineralämnen än växter på land och brännässlor som har en hög halt av klorofyll är rika på vitaminer och mineraler.

Tar hand om problemhy

För den med problemhy gör eteriska oljor i Blemish Mix underverk. Oljan från Salvia verkar exempelvis vitaliserande, Tea-treeoljan är antiseptisk och lavendeloljan både lugnande och antiseptisk. Geraniumoljan rengör och vitaliserar huden. De lättflyktiga vätskorna tränger ner i hudens vävnader samtidigt som de verkar bakteriedödande och har en dränerande effekt på tilltäppta porer då de även löser överflödigt fett. Oljornas Ph-värde överensstämmer med hudens och hjälper den att komma i balans.

– Blemish Mix är inget skönhetsmedel utan ett helt växtterapeutiskt preparat hämtat ur naturens eget skafferi.

Vad huden behöver

Vivecka berättar vidare att huden behöver få vila, därför bör man inte använda nattkräm utan hellre satsa på ett välgörande serum på natten. Det behövs inte en uppsjö av produkter. Theresa-produkterna är dryga och komprimerade och det behövs väldigt lite, vilket också blir ekonomiskt i längden.

– Huden kommer att återgå till sitt normala tillstånd. Endast en procent av innehållet i Theresa består av konserveringsmedel. Resten är naturliga ekologiska ingredienser från växt- och örtriket som gör underverk med huden, avslutar Vivecka Göcke.

Text: Ofelia Vasquez Graah-Hagelbäck